Om mig

Jag heter Linda Håkansson, är 46 år och bor med min familj på Gategården. Jag är legitimerad lärare i svenska och engelska för grundskolans senare år och har läst 30 hp specialpedagogik.  Sedan 2010 har jag arbetat i olika skolor och har bland annat erfarenhet av att undervisa nyanlända elever med flera språk. De senaste tre åren har jag arbetat med elever i behov av särskilt stöd i grundskolan.

Under min uppväxt hade vi både hästar, hundar och andra smådjur därför har djur och natur har alltid legat mig varmt om hjärtat. I tonåren gick jag ungdomsledarkurser och var aktiv inom ungdomssektionen i ridklubben. Vidare ledde det till ridledarutbildning och arbete på olika ridskolor samt i privatstall men jag bestämde mig till slut för att det var lärare jag ville utbilda mig till.

Efter tio år som lärare i grundskolan såg jag möjligheten att kombinera mitt intresse för djur och natur med pedagogik genom en utbildning i hästunderstödda insatser vid Strömsholm. Kursen har gett mycket kunskap om och bekräftelse på att djur och natur är främjande för bland annat hälsa och motivation. Det har inspirerat mig att fortsätta tro på att hästunderstödda insatser är en långsiktig investering för samhället och folkhälsan.

Tanken om en egen verksamhet har funnits sedan jag var liten och har vuxit fram under senare år. Många avgörande bitar har fallit på plats och det känns spännande och roligt att det äntligen blivit verklighet av drömmen.

Välkomna till Valdalens Djur & Natur


✉ info@valdalen.se
☎ 0739981960