Valdalens Djur & Natur – en Grön Arena

Vi har blivit beviljade utvecklingsmedel vilket möjliggör projektet ”Aktivitetspaket vid Valdalens Djur & Natur”. Läs mer under fliken ”På gång”

Trygghet – Utveckling – Hälsa

Gården erbjuder djur och naturunderstödda insatser inom skola, social omsorg, fritid och hälsoområdet. Vi riktar oss såväl till kommuner och regioner som privata aktörer. Här individanpassas aktiviteter utifrån deltagarens/kundens önskemål, förutsättningar och behov.

Djur kan samverka på ett fantastiskt sätt vid kognitiva och sociala utmaningar eftersom de bara finns där och du kan vara precis den du är utan att bli värderad.

Forskning visar att samverkan med djur kan öka ”må-bra-hormonet”- oxytocin och minska stress. Det i sin tur gör att koncentrationsförmågan höjs vilket gör det lättare att lära och hantera olika sociala interaktioner. Att promenera tillsammans i skogen, mocka en box eller plantera frön i en odlingslåda är dessutom sammanhang där människor kan ha lättare att öppna sig för samtal och svåra saker, jämfört med att sitta i ett samtalsrum. Här finns även många alternativ till en meningsfull, aktiv och rolig fritid och eller daglig verksamhet. Vi välkomnar samarbeten med verksamma inom utbildning, socialtjänst och kultur och fritid.

Presentationsfilm om verksamheten

✉ info@valdalen.se
☎ 0739981960
Facebook: https://www.facebook.com/valdalens
Instagram: @valdalens

OBS! Vi önskar att ni förbokar om ni vill besöka oss.